همیشه تصور می کردم که مهمترین کاربرد کامپیوتر های مجهز به نمایشگر لمسی بزرگ در دفاتر مدیران ارشد سازمان ها و یا استودیو های تلویزیونی است. به همین دلیل هم بود که در اوایل شروع به کارم در این حوزه به سمت تجهیز استودیو های برنامه های نود، فوتبال برتر و استودیوی خبر و هواشناسی شبکه خبر رفتم. بعد ها در یکی از سفر هام به کشور چین و بازدید از خط تولید یکی از کارخانه های تولید کننده نمایشگر های لمسی بزرگ، در یک سالن بزرگ Aging (ایجینگ) که مختص تست و بررسی اولیه محصولات هست، تعداد باور نکردنی ای از نمایشگر های 98 اینچی رو دیدم که روشن بودند و تونالیته هایی از رنگ های متنوع رو نمایش می دادند. اون نمایشگر ها در حال تست و بررسی پیکسل هاشون بودند. اما نکته ی مهمتر تعدادشون بود. از میزبانم پرسیدم که این همه نمایشگر رو قراره به کدوم مشتری تحویل بدید؟ پاسخش یه چیزی تو مایه های وزارت آموزش و پرورش کشور هلند بود. می گفت که قراره در کلاس های درس مقطع دبیرستانی شهر آمستردام نصب بشن.
در سالهای اولیه معرفی نمایشگر های لمسی بزرگ در ایران که میشد حدود اواخر دههی هشتاد شمسی بطور موازی توسط وزارت آموزش و پرورش دولت دوم محمود احمدی نژاد، از طرح هوشمند سازی مدارس ایران رونمایی شد. اوایلش تردید داشتیم که آیا میتونیم محصولی با مشخصات قیمیتی کامپیوتر های لمسی بزرگ رو به مدارس بفروشیم؟ آیا مدارس دولتی و غیر انتفاعی توان پرداخت قیمت تمام شده ی این کالا رو دارند؟ خیلی طول نکشید که متوجه شدیم که مدارس در خرید راه حل بسیار ارزانتر (خرید ویدئو پروژکتور + برد هوشمند + کامپیوتر) با مشکلات عدیده ای مواجه هستند. اگرچه در موارد بسیار نادر و استثنائی سفارش هایی از سمت مدارس خاص داشتیم اما هیچگاه مدارس (حتی مدارس به ظاهر ثروتمند غیر انتفاعی و زنجیره ای) نتوانستند و یا نخواستند کلاس های درسشون رو به این تجهیزات مدرن مجهز کنند.
متاسفانه بودجه و اعتبارات مالی بسیار محدود و ناچیز بخش فرهنگ و آموزش در ایران و نزول شدید آن طی سالهای گذشته حتی تصور اینکه بتوان کلاس های درس دانشگاه ها و حتی دانشکده های تخصصی مانند دانشکده های علوم رایانه و ... به راه حل های مشابه تجهیز شوند را دور از دهن می نماید. در این میان برخی از دانشگاه ها و دانشکده ها برای کلاس های درس خاص خود مانند سالن های جلسات و کلاس های درس مختص دفاعیه اقدام به تهیه و نصب کامپیوتر های لمسی در ابعاد 55 اینچ و یا بزرگتر نمودند. به عنوان مثال دانشکده مدیریت دانشگاه تربیت مدرس نیز یک دستگاه آل این وان 86 اینچی کاواک تهیه نمود که تصاویر و توضیحات آن را می توانید اینجا ببینید.
همانگونه که در تصاویر این کامپیوتر لمسی 86 اینچی دانشکده ی علوم اجتماعی و اقتصادی دانشگاه الزهرا (س) مشاهده میکنید در نسل جدید این آل این وان های کاواک دیگر خبری از بازتاب ناخواستهی نور محیطی در صفحه ی نمایشگر نیست. علاوه بر این فریم فلزی حاشیه تصویر از نوع آلومینوم ضد خش (Brushed Aluminium) است و از نظر زیبایی بسیار جذاب تر از ورژن های قبلی است.پنل کنترلی دستگاه نیز از لبه ی زیرین به لبه ی روبرویی که دسترسی بسیار آسان تری در اختیار کاربر قرار میدهد منتقل شده است.
نرم افزار وایت برد مجازی کاواک که از زبان فارسی و انگلیسی بطور همزمان پشتیبانی میکند این امکان را در اختیار مدرسین قرار میدهد که بدون نیاز به پاک کردن محتوای تدریس خود، به تعداد نامحدود صفحه ایجاد نمایند و در پایان کل جزوهی تدریس شده را بصورت پاور پوینت و یا پی دی اف در اختیار دانشجویان قرار دهند.