ریاست و کارشناسان محترم اداره هماهنگی کیفیت و رئیس گروه بررسیهای سازمانی و بهبود روشهای شرکت ارتباطات زیرساخت به منظور برگزاری موثر و کابردی جلسات کارگروه های زیر مجموعه خود در تابستان سال 1395 اقدام به ثبت سفارش و خرید یک دستگاه کامپیوتر لمسی 55 اینچی کاواک نمودند. نصب دیواری با استفاده از براکت فلزی دیواری در محل اداره ی مربوطه توسط کارشناسان کاواک انجام شد و آموزش های لازم در خصوص نحوه ی کارکرد دستگاه به نمایندگان و کاربران معرفی شده انتقال یافت.
در خیلی از جلسات تخصصی درون سازمانی اطلاعاتی که کارشناسان در اختیار سایر همکارانشون قرار میدهند، در فرمت هایی آماده سازی شده که نمایش اونها بر روی یک نرم افزار خاص و یا تحت یک سیستم عامل معین ترجیح داده میشه. مثلا نمایش نمودارها، عکس ها و یا ویدئو ها قطعا نیاز به سیستم کامپیوتری داره. یا در برخی مواقع حجم اطلاعات انقدر زیاده که تصور امکان پرینت گرفتن از اون دیتا و تکثیرش به تعداد حاضرین در جلسه علاوه بر نگرانی های زیست محیطی در خصوص مصرف بی رویه ی کاغذ، هزینه های قابل توجهی بر دوش سازمان ها تحمیل می کنه. در بسیاری از موارد دیگه هم محتوا ممکنه در حین جلسه و از طریق حاشیه نویسی روی اطلاعات قبلی تولید بشه. مثلا یک کارشناس بخواد روی یک نمودار توضیحات تکمیلی اضافه کنه و باقی اعضا هم تمایل داشته باشند که اون توضیحات رو در پایان جلسه و بصورت ذخیره شده در ایمیلشون دریافت کنند. در همه ی این موقعیت های فرضی بهترین ابزاری که میتونه به ارتقای سطح جلسه کمک کنه، کامپیوتر های دیواری یا مجهز به نمایشگر لمسی بزرگ هست.
همونطور که در تصاویر این پروژه می بینید، دکوراسیون و چیدمان داخلی دفتری که این آل این وان 55 اینچی در اونجا نصب شده، اصلا مناسب پذیرش میهمانان و بازدید کنندگان خارج از سازمان نیست و مشخصا این یک دفتر کار و محل برگزاری جلسات کابردی و تخصصی در سطح کارشناسان ارشد اون سازمان هست و من فکر میکنم که بهترین و موثر ترین کاربرد کامپیوتر های مجهز به نمایشگر لمسی بزرگ در موقعیت های مشابه میتونه باشه. منظورم این نیست که برای سالن های کنفرانس کوچک یا دفاتر نسبتا لوکس تر مدیران ارشد اجرایی سازمان مجهز شدن به مثلا یک کامپیوتر لمسی 86 یا 98 اینچی نمیتونه مفید باشه. ممکنه تعدد دفعاتی که یک کامپیوتر لمسی در اون چیدمان ها بکار گرفته بشه بسیار کمتر از وضعیت به تصویر کشیده شده در این مقاله باشه، اما مهم دفعات روشن شدن یک نمایشگر لمسی نیست. چیزی که اهمیت داره، تاثیری ست که بکارگیری چنین ابزاری در ارائهی مطلب و پرزنتیشن داره و ممکنه در تعامل با مخاطبین و مراجعین، از طریق ترسیم شفاف تر اهداف، محصولات و خدماتتون به اهداف نهایی تون برسونه. ولی به شخصه به عنوان کسی که اولین نمایشگر های لمسی بزرگ در ایران رو در استودیو های تلویزیونی ای نصب کردم که هر روزه بکار گرفته می شدند، تمایل دارم این محصولات رو کمتر به دید یک ابزار لاکچری نگاه کنم و بنابراین کاربرد روزانه ی اونها توسط مشتریان برام خیلی جذاب تر هست.
شاید قبلا در مورد اجزا و قطعات داخلی کامپیوتر های لمسی کاواک صحبت کرده باشم و یا شاید شما مقالات و روزنوشته های قبلی منو خونده باشید اما برای خوانندگان این مقاله لازم هست که توضیح بدم که کامپیوتر های لمسی بزرگ کاواک از اجزای زیر تشکیل شده اند:
- بدنه ی سیستم که معمولا یک چاچوب فلزی (آلومینیومی یا فولادی) هست و قسمت پشت بدنه ی دستگاه از ABS مقاوم در برابر حرارت ساخته میشه
- پنل تصویر LED (در اون سالها معمولا با رزولوشن فول اچ دی ارائه می شدند و چند سالی هست که 4K بودن رزولوشن پنل تصویر یک آپشن استاندارد و پیش فرض محسوب میشه) برند پنل تصویر میتونه از بین برند های LG یا Samsung باشه و در بعضی موارد برند های کمتر شناخته شده توسط بعضی از تولید کنندگان مورد استفاده قرار میگیره.
- ماژول کامپیوتر داخلی که بصورت یک واحد مجزا و بصورت مشویی از پایین و یا کنار یه داخل سیستم میره و این مزیت رو داره که در صورت نیاز به تعمیرات و یا ارتقا (مثلا افزایش مموری سیستم) نیازی به باز کردن و پیاده سازی کل سیستم نیست. به این ماژول کامپیوتر داخلی OPS = Open Plugable System گفته میشه.
- مازول لمسی که معمولا از فریم های لمسی مادون قرمز که بصورت Embeded هست استفاده میشه. یعنی محل نصب و جایگذاری پنل تصویر در طرح صنعتی اصلی بدنه ی دستگاه پیش بینی شده و به عنوان یک عضو اصلی و در کارخانه هنگام مونتاژ نصب مشه. همچنین ممکنه در موارد خاص از صفحات لمسی خازنی استفاده بشه که بصورت یک لایه ی نازک شفاف بر روی شیشه محافظ صفحه ی نمایشگر لمینیت میشه.
- براکت فلزی نصب دیواری که به عنوان یک اکسسوری ضروری داخل بسته بندی قرار داده میشه توصیه میشه به دلیل استحکام بیشتر در صورت فراهم بودن شرایط (داشتن دیوار بتنی مستحکم) از این روش نصب استفاده بشه.
- پایهچرخدار متحرک که بصورت اختیاری میتونه توسط مشتریان سفارش داده بشه اما با توجه به وزن بالاش و هزینه های حمل و نقل و ترخیص گمرگی بالای مصنوعات فلزی معمولا توصیه به تهیه این آپشن نمیکنیم و میتونیم بصورت سفارشی با متریال استیل پایهی مورد نیاز رو با هزینه ای به مراتب کمتر بسازیم.
در ادامه سایر تصاویر نصبُ راه اندازی و آموزش کار با کامپیوتر لمسی کاواک رو مشاهده میفرمایید: