کلاس های درس مدرن امروزی چه ویژگی هایی دارند؟
بسیاری از دست اندر کاران آموزش در کشور ما تصور می کنند که نصب تجهیزات سخت افزاری مهمترین و اولین گام در تغییر روش های سنتی تدریس به روش های مدرن امروزی است در حالیکه هوشمند سازی یک کلاس درس از ایجاد تحول در تربیت و آماده سازی مدرسان و آموزگاران شکل می گیرد.
بزرگترین مشکلی که در 5 سال گذشته در کمک رسانی به مدارس با آن مواجه بوده ایم، عدم آشنایی و یا عدم تمایل آموزگاران مدارس نسبت به نرم افزار ها، سخت افزار ها و شیوه های مدرن آموزش تعاملی بوده است. کلید حل این مشکلات در اختیار هیچ یک از شرکت های خصوصی مجری طرح "هوشمند سازی مدارس" نیست. تنها وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم است. مدارس بسیاری در ایران وجود دارند که هزینه های بالایی برای تجهیز سخت افزاری و نرم افزاری کلاس های درس خود پرداخته اند اما در نهایت تغییر چشمگیری در روش تدریس کادر آموزشی و در نتیجه ارتقا سطح کیفی دانش آموزانشان بوجود نیامده است.
برد تعاملی (هوشمند) چیست؟
Interactive Board که به اشتباه در کشورمان به برد هوشمند مصطلح شده است در واقع یک صفحه ی تعاملی است برای افزایش ضریب انتقال و نفوذ آموزش و ارائه مطلب در کلاس های درس و اتاق های جلسات. شاید برای این ترجمه ی اشتباه بتوان دو دلیل زیر را برشمرد:
- یکی از اولین برد های تعاملی که در کشورمان به بازار مصرف معرفی گردید با نام تجاری SmartBoard بود. که ترجمه ی تحت الفظی آن برد هوشمند است.
- طرح تجهیز مدارس کشور به تجهیزات سخت افزاری مدرن آموزشی با نام "هوشمند سازی مدارس" ابلاغ گردیده است و اکثر فعالان و کاربران برد های تعاملی را با نام برد هوشمند می شناسند.
برد تعاملی یا برد هوشمند در واقع یک تخته ی سفید رنگ است که ظاهری مشابه وایت برد های قدیمی دارد. اما برد هوشمند بدون وجود یک کامپیوتر و یک ویدئو دیتا پروژکتور هیچ عملکردی ندارد. تصویری که از طریق کامپیوتر ایجاد شده است بوسیله ی ویدئو دیتا پروژکتور بر روی صفحه ی برد هوشمند تابانده می شود و کاربر می تواند با استفاده از انگشتهای دست خود و یا قلم مغناطیسی (در مورد برد های الکترومغناطیسی) تمام اعمال ماوس کامپیوتر را بر روی یک صفحه ی بزرگ 78 تا 95 اینچی انجام دهد.
همه ی برد های هوشمند موجود در بازار یک نرم افزار آموزشی جانبی اختصاصی دارند که تحت عنوان کلی Virtual Whiteboard شناخته می شود. تقریبا همه ی این نرم افزار ها از قابلیت های یکسانی برخوردار هستند.
برد های هوشمند لمسی (مادون قرمز) و برد های هوشمند الکترومغناطیسی در نحوه ی تشخیص دست کاربر تفاوت های کوچکی دارند، اما ترجیح یکی به دیگری کاملا بر اساس سلیقه ی کاربران انجام می گیرد. جهت دریافت مشاوره رایگان در این خصوص با واحد پشتیبانی کاواک تماس حاصل فرمایید.
کیت های هوشمند ساز نسبت به برد های هوشمند برتری هایی مانند قابلیت جابجایی آسان تر و هزینه های کمتر را دارند، اما صرف نظر از موارد فوق، نسبت به برد های هوشمند از لحاظ عملکرد، در رده ی پایین تری قرار دارند.
شرکت کاواک در راستای تامین تجهیزات سخت افزاری مرتبط با هوشمند سازی کلاس های درس مدارس و موسسات آموزشی و همچنین تجهیز اتاق های جلسات و سالن های کنفرانس شرکت ها و سازمان، اقدام به ارائه برد های هوشمند الکترومغناطیس، برد های هوشمند لمسی و کیت های هوشمند ساز نموده است.
هر یک از انواع برد های هوشمند با توجه به تکنولوژی طراحی و تولید آن مناسب کاربری خاصی است. جهت دریافت مشاوره رایگان در این خصوص، با ما تماس بگیرید.