کاواک

آخرین اخبار از محصولات و پروژه های انجام شده

کامپیوتر لمسی 86 اینچی کاواک در سالن کنفرانس دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام

سالن کنفرانس دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران به کامپیوتر لمسی (آل این وان) 86 اینچی کاواک مجهز شد.

حدودا سال 1395 بود که ظی تماسی از سوی مدیر کل تدارکات و پشتیبانی مجمع تشخیص مصلحت نظام درخواستی مبنی بر استعلام یک دستگاه نمایشگر لمسی بزرگ برای نصب در اتاق جلسات و کنفرانس دبیرخانه آن سازمان دریافت کردیم. در اون زمان هنوز بکارگیری کامپیوتر های لمسی بزرگ فراگیر نشده بود و خیلی از مشتریان از وجود محصول یکپارچه ی نمایشگر لمسی به همراه کامپیوتر داخلی اون مطلع نبودند و طبیعتا درخواست های اولیه با توجه به اطلاعات و تبلیغاتی که در اون دوران توسط شرکت های فعال در این حوزه انجام می شد، بیشتر متمرکز بر پنل های لمسی مادون قرمز به منظور تبدیل نمایشگر های معمولی به نمایشگر لمسی بود. با توضیحاتی که ارائه کردیم موفق شدیم نظر مثبت سازمان خریدار برای تبدیل سفارش خرید به خرید سفارشی یک دستگاه آل این وان لمسی بزرگ 86 اینچی رو جلب کنیم. البته خاطرم هست که در روال ترخیص گمرکی اون محموله با پیچیدگی ها و شرایط بعضا مضحکی روبرو شدیم و کالا که تنها به تعداد یک دستگاه و از طریق حمل هوایی به گمرک فرودگاه امام خمینی اومده بود، به تشخیص سیستم گمرکی برای آزمون استاندارد به یکی از آزمایشگاه های استاندارد نزدیک فرودگاه ارجاع شد. وقتی وارد آزمایشگاه شدم تا توضیحات مورد نیازشون رو در خصوص نحوه ی عملکرد دستگاه ارائه بدم اصلا باورم نمیشد که مجموعه ای به اون شکل و وضعیت تونسته باشه مجوز و صلاحیت انجام آزمون های استاندارد در حوزه ی تجهیزات الکترونیکی مدرن رو دریافت کرده باشه! تو آزمایشگاه شون فقط یک عدد کیس کامپیوتر با پاور AT موجود بود. از اون مدل هایی که ویندوز 98 روش می ریختیم و وقتی ویندوز رو شات داون می کردیم یه صفحه ای ظاهر می شد که میگفت: "اکنون می توانید رایانه ی خود را خاموش کنید." و اونوقت ما باید دکمه ی قطع برق کیس رو فشار میدادیم. شاید شمایی که الان داری این پست وبلاگ شرکت کاواک رو میخونی اصلا تجربه ی کار با اون کامپیوتر ها رو نداشتی.
خلاصه با پرداخت هزینه های آزمون! از مرحله ی استاندارد عبور کردیم و کالا (البته با یکی دو هفته تاخیر) ترخیص و تحویل خردیدار شد. برای جبران این تاخیر و جلب رضایت مشتری مدت زمان گارانتی کالا رو شش ماه اضافه کردیم.

 

تمام کامپیوتر های لسی کاواک که از ابعاد 55 اینچ تا 98 اینچ رو پوشش میدن، در بسته بندی مشابه اون چیزی که در تصویر بالا مشاهده میکنید وارد کشور میشوند. یک بسته بندی ایمن از ورق های سه لایه چوبی با فریمی از آهن گالوانیزه و همین باعث میشه در خصوص احتمال وارد شدن خسارت به تجهیزات خیالمون کاملا راحت باشه.  بعد از باز کردن جعبه ی چوبی، شاخک های براکت نصب دیواری رو روی بدنه ی دستگاه نصب می کنیم و بعد از اون صفحه ی دیواری براکت رو بر روی دیوار و یا پایه ی متحرکی که از قبل طراحی کرده و ساختیم نصب می کنیم. در تصویر پایین تصویر پایه ی متحرکی رو می بینید که این بار با بهره گیری از تجربه ی پایه ای که در شهر زاهدان و برای استودیوی هواشناسی شبکه سپهر ساخته بودیم، از جنس استیل ساختیم تا هم شکیل باشه هم مقاوم تر. خاطرم میاد که تفاوت قیمتی ساخت از جنس آهن یا استیل انقدر ناچیز بود که تردید نکردم که از آهن استفاده نکنم. بخصوص که قرار بود در یک سالن کنفران و جلسات نصب بشه و دیگه مثل استودیوی تلویزیونی با دکور پوشیده نمیشد.

سالن کنفرانس در آخرین طبقه (طبقه ی چهارم یا پنجم) از این مجموعه قرار داشت و ابعاد جعبه ی چوبی نگهدارنده ی این نمایشگر لمسی غول پیکر طوری بود که داخل آسانسور جا نمیگرفت و مجبور شدیم به کمک چهار پنج نیروی انسانی و به تدریج این محموله ی حدودا 200 کیلویی رو به طبقه آخر برسونیم. مشخصات فنی کامپیوتر داخلی یا همون OPS = Open Plugable System که بصورت کشویی از کنار و یا پایین این نوع نمایشگر های لمسی بهشون وصل میشه و اونها رو به یکی کامپیوتر با صفحه نمایش لمسی بزرگ تبدیل میکنه عبارت بود از:

  • CPU: Core i5
  • Mainboard: H61 or H81
  • Ram: 8GB
  • Memory: H.D.D 500 GB
  • VGA: Intel Onboard

 در طول سالهای بعد مادربورد ها بیشتر از چیپ ست H81 بهره می بردند و سی پی یو ها به سمت Core i7 رفتند و بیشتر از حافظه های با فناوری SSD استفاده شد که طبیعتا سرعت و عملکرد سیستم ها را بسیار ارتقا بخشید. اما در مورد کارت گرافیک مورد استفاده در این آل این وان های بزرگ همواره این سوال از سوی مشتریان مطرح بوده است که:

  • چرا در آل این وان ها و کامپیوتر های لمسی بزرگ همیشه از کارت گرافیک های آنبرد اینتل استفاده می شود و آیا امکان استفاده از کارت های گرافیک اختصاصی مانند Nvidia Gforce یا ATI Radeon وجود ندارد؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که ماژول کامپیوتر این رده از محصولات که آن را OPS مینامیم در واقع یک محفظه ی فلزی باریک با ضخامت 4 سانتیمتر (یا معادل 1U) می باشد و ابعاد مادربورد های صنعتی بکار رفته و فضای خالی داخلی به نحوی است که امکان نصب تجهیزات کارت گرافیک تخصصی در آن وجود ندارد. علاوه بر این اشاره به این نکته نیز ضروری است که این تجهیزات اکثرا در محل هایی مورد نصب و بهره برداری قرار میگیرد که نیازی به داشتن کارت گرافیک حرفه ای وجود ندارد و صرفا محتوایی که قبلا تولید و یا رندر شده است به مخاطب که می تواند دانش آموز، دانشجو و یا همکاران یک سازمان باشد، نمایش داده می شود.

 

Cavac 86 inch touch screen in Confrence room 1

فناوری صفحات لمسی عموما به چهار دسته ی اصلی زیر تقسیم می شود:

  • Resistive Touch Screens (4 Wire & 5 Wire) صفحه ی لمسی مقاومتی یا به اصطلاح عامه مردم تاچ فشاری که مهمترین نمونه هاش رو توی گوشی های لمسی نسل اول نوکیا تجربه کردیم
  • SAW Touch Screens (Surface Acoustic Wave) صفحه لمسی با فناوری امواج ایستاده که به دلایل امنیتی معمولا در سیستم های نظامی بیشتر مورد استفاده هست و ما کمتر باهاش سر و کله زدیم اما بعضی از کیوسک های خدمت رسانی از این فناوری استفاده می کردند
  • IR Touch Screens (Infra Red) رایج ترین و به صرفه ترین فناوری برای صفحات لمسی در ابعاد بزرگهمین صفحات لمسی مادون قرمز هست
  • Capacitive Touch Screens صفحات لمسی خازنی که به اشتباه در نزد کاربران به تاچ حرارتی مشهور شده است چراکه تصور می کنند از طریق حس کردن حرارت انگشتان دست کار می کند. 

از چهار مورد بالا فقط فناوری های سوم و چهارم یعنی صفحات لمسی مادون قرمز و صفحات لمسی خازنی در کامپیوتر های لمسی بزرگ و نمایشگر های لمسی بزرگ کاربرد دارند چرا که دو مورد اول یعنی صفحات لمسی مقاوتی (فشاری) و یا صفحات لمسی امواج ایستاده علی رغم ارزان و ساده بودن به دلیل محدودیت عملکرد در ابعاد حدودا 20 اینچ بزرگتر در این حوزه کارایی ندارند. در حوزه ی نمایشگر های لمسی بزرگ معمولا کوچکترین ابعاد مورد نیاز از حدود 50 اینچ به بالا شروع میشود. 

Army GIS  

کامپیوتر های لمسی (نمایشگر لمسی بزرگ مجهز به ماژول کامپیوتر داخلی) کاواک به تمامی پورت های ورودی و خروجی مورد نیاز برای یک کامپیوتر عمومی مورد استفاده در یک جلسه گروهی مجهز می باشند. از ورودی و خروجی های مربوط با ماژول کامپیوتر بگیرید تا پورت های ورودی و خروجی صدا و تصویر که مستقیما به پنل نمایشگر (TV Board) متصل هستند. همچنین برای روشن کردن کل سیستم می توانید از کنترل از راه دوری که جزو متعلقات آن است استفاده کنید.

Cavac 86 inch touch screen in Confrence room 3

یکی از نقاط ضعف این صفحات لمسی بزرگ در آن مقطع زمانی در دسترس نبودن و یا بیش از حد گران بودن آپشن صفحات ضد بازتاب (Anti Reflex / Anti Glare) بود که همانطور که در تصویر زیر قابل مشاهده است در هنگام نمایش محتوای با پس زمین هی تیره تر بیشتر به چشم می آمد. این نقطه ضعف با کاهش قیمت و ارائه ی صفحات ضد بازتاب بصورت استاندارد و به عنوان جزوی لاینفک از نمایشگر های لمسی بزرگ در گذر زمان برطرف شد و در حال حاضر تمام کامپیوتر های لمسی بزرگ کاواک با صفحات ضد بازتاب ارائه می گردند.

Cavac 86 inch touch screen in Confrence room 2

Image

نشانی

تهران، یوسف آباد، خیابان سید جمال الدین اسد آبادی، میدان فرهنگ،مابین خیابان سی و چهارم و سی و ششم غربی، پلاک بیست، واحد یک

کد پستی

۱۴۳۱۹۹۶۵۹۳

تلفن های کاواک

۰۲۱-۸۸۵۵۸۶۵۹
۰۲۱-۸۸۵۵۸۶۶۲
۰۲۱-۸۸۵۵۸۶۷۴

مدیر عامل: فرشاد آچاک

تلفن: ۰۹۰۲۹۹۹۹۳۰۲

مدیر مالی: ناهید انصاری

تلفن: ۰۹۳۳۵۲۵۴۶۵۶

مدیر فروش: سمیرا طبیب زاده

تلفن: ۰۹۳۳۵۲۵۴۶۵۶

کارشناس فروش: آیدا عباسی

تلفن: ۰۹۳۳۷۲۵۴۶۵۶

آمار سایت

000171
امروز: 12
این هفته: 81
این ماه: 172
سال جاری : 172