نصب نمایشگر لمسی ۴۶ اینچی با فویل لمسی در غرفهی نمایشگاهی شرکت آیریس
معرفی پروژه نصب نمایشگر لمسی در شرکت آیریس
پروژهی نصب نمایشگر لمسی ۴۶ اینچی در Show Room (اتاق جلسات) شرکت آیریس با معرفی و لینکدهی توسط دوست عزیزم، نادر صبوری، مدیرعامل شرکت مهان گرافیک انجام شد.
تیم گرافیک و طراحی مالتیمدیای مهان گرافیک پیشتر با شرکت آیریس همکاری داشتند و نرمافزار مالتیمدیای مبتنی بر فلش برای نمایش کالیتهی کفپوشها و دیوارکوبهای آیریس طراحی و تولید کرده بودند.
همکاری مشترک و اتصال مشتریان
پس از پروژهی موفق بانک صادرات، ارتباط دوستانهای میان ما و مهان گرافیک شکل گرفت و مشتریان مرتبط خود را به یکدیگر معرفی میکردیم. در اتاق جلسات شرکت آیریس، هدف این بود که با استفاده از سختافزار نمایشگر لمسی ۴۶ اینچی، ارائهی نرمافزار مالتیمدیا به شکل تعاملی انجام شود.
نحوه نصب و راهاندازی نمایشگر لمسی
در این پروژه، مطابق با تکنولوژیهای آن سالها، یک فویل لمسی لمینیتشده روی یک شیشهی سکوریت نصب شد. این شیشه به کمک اسپیسرهای آلومینیومی، در مقابل نمایشگر LED که از قبل روی دیوار نصب شده بود، قرار گرفت. در نهایت نمایشگر لمسی با موفقیت راهاندازی شد.
سختافزار و نرمافزارهای مورد استفاده در پروژه
در آن سالها، سیستمهای کامپیوترهای لمسی یکپارچه (All-in-One) هنوز به بازار معرفی نشده بودند. بنابراین برای اجرای پروژه، مجبور بودیم از یک لپتاپ یا یک رایانهی رومیزی (PC) برای پردازش تصویر استفاده کنیم.
در قسمت پایین فویل لمسی، تمام سیمهای تشکیلدهندهی صفحهی خازنی مجتمع میشدند و از طریق یک مدار الکترونیکی به کابل USB تبدیل میشدند. این کابل USB میبایست به کامپیوتری که تصویر نمایشگر را تأمین میکرد متصل میشد.
پس از اتصال سختافزاری، یک نرمافزار راهانداز (Driver) بر روی کامپیوتر نصب میشد. این نرمافزار امکان کنترل صفحهی لمسی را برای کاربر فراهم میکرد. اولین و مهمترین سطح کنترل در این نرمافزار، عملیات کالیبراسیون بود که با لمس چهار نقطه در چهارگوشهی تصویر انجام میشد؛ مشابه روشی که در اکثر نمایشگرهای لمسی آن زمان رایج بود.
چالشهای استفاده از فویل لمسی
یکی از نقاط ضعف استفاده از فویل لمسی در آن زمان، عدم فیکس بودن شیشه و آسیبپذیری بالای صفحهی لمسی بود. به همین دلیل حمل و نقل و تغییر مکان این نمایشگرها با ریسک زیادی همراه بود.
با این حال، به دلیل علاقهی مدیر شرکت آیریس به استفاده از فناوریهای بهروز، این پروژه با اشتیاق زیادی اجرا شد و فناوری فویل لمسی در غرفهی نمایشگاهی آنها مورد استفاده قرار گرفت.
بازخوردها و توسعهی آتی
نصب این نمایشگر در نمایشگاه، توجه زیادی به خود جلب کرد و باعث شد در ماههای بعد مشتریان زیادی از حوزههای مختلف با ما تماس بگیرند.
خوشبختانه در همان زمان، فریمهای لمسی مادون قرمز نیز وارد بازار شدند و کار حمل و نصب نمایشگرهای لمسی بزرگ بسیار سادهتر شد.
در سالهای بعد (۱۳۹۲ به بعد)، با تأسیس شرکت کاواک، دپارتمان ارائهی خدمات اجارهی نمایشگرهای لمسی را راهاندازی کردیم. تا قبل از شیوع ویروس کرونا، این واحد یکی از شاخههای مهم فعالیتهای شرکت ما بود و در حال حاضر نیز در نظر داریم این بخش را دوباره فعال کنیم.