بکارگیری همزمان چیدمان بک پروجکشن و فویل لمسی در طراحی ویترین و استندهای لمسی اینتراکتیو
پس از نصب نمایشگر لمسی ۴۶ اینچی به کمک فناوری فویل لمسی در دفتر مدیرعامل شرکت آتیه داده پرداز، ارتباط اولیهای با عادل فردوسیپور و برنامه نود شکل گرفت که در مطالب بعدی شرح مفصل آن را خواهم آورد.
ما به دلیل طولانی شدن روند تصمیمگیری عادل فردوسیپور برای تهیه یا عدم تهیه نمایشگر لمسی برای استودیو نود، من به دنبال جایگزینهایی برای محصولاتمان ارتباط با شبکه خبر را آغاز کردم. در آن زمان پیدا کردن اطلاعات تماس یکی از مدیران تصمیمگیرنده شبکه خبر و شروع ارتباط واقعا چالشبرانگیز بود. در نهایت از طریق یکی از کارمندان واحد مالی موفق شدم جلسهای با مدیر مالی شبکه خبر برگزار کنم که در ابتدا بیربط به نظر میرسید، اما ایشان به سرعت متوجه پیشنهاد من شدند. در جلسه دوم نیز مدیر فنی وقت شبکه خبر، مرحوم مهندس سعید اعرابی و مدیر آیتی شبکه به جلسه دعوت شدند.
اما به دلیل طولانی شدن روال تصمیم گیری عادل فردوسی پور برای تهیه یا عدم تهیه نمایشگر لمسی برای استودیو برنامه نود، من به دنبال جایگزینی برای محصولاتمون ارتباط با شبکه خبر رو شروع کردم. الان رو نمیدونم اما اون زمان پیدا کردن اطلاعات تماس یکی از مدیران تصمیم گیرنده شبکه خبر و شروع ارتباط واقعا کار چالش بر انگیزی بود و در نهایت از طریق یکی از کارمندان واحد مالی موفق شدم جلسه ای با مدیر مالی شبکه خبر داشته باشم که خب واقعا بنطر بی ربط میومد اما ایشون به سرعت متوجه پیشنهاد من شد و در جلسه ی دوم مدیر فنی وقت شبکه خبر مرحوم مهندس سعید اعرابی و مدیر آی تی شبکه رو به جلسه دعوت کرد.
ارائه ایده و اجرای اولیه در استودیو شبکه خبر
پیشنهاداتی که به مدیران شبکه خبر دادم، شامل تولید یک استند مبتنی بر بک پروجکشن بود که با استفاده از یک لایه فویل لمسی، اینتراکتیو شده و تصویر نیمهشفافی لمسی را ایجاد میکرد. ایده اصلی من این بود که با گردش دوربین بهصورت ۳۶۰ درجه، در لحظهای که دوربین به پشت استند میرسد و تصویر ناپدید میشود، یک جلوه بصری خاص و متفاوت برای مخاطب ایجاد کنیم.
همانطور که میدانید، لایههای بک پروجکشن در دو مدل Single Side و Double Side تولید میشوند که مدل Single Side تنها تصویر را برای افرادی که در سمت مقابل پروژکتور قرار دارند نمایش میدهد. در صورتی که به پشت استند بروید و در کنار پروژکتور قرار بگیرید، تقریبا تصویر را مشاهده نخواهید کرد.
چالشهای اجرایی و محدودیتهای پروژه
برای تفهیم بهتر ایده، هماهنگی کردیم در استودیو اصلی شبکه خبر عکسهایی بگیریم که در آن من در حال لمس استند هستم. سپس با استفاده از نرمافزار 3D Max طرح سهبعدی استند را به تصاویر اضافه کردیم.
در آن زمان با محدودیتهایی روبهرو بودیم؛ نور کلی استودیو بسیار زیاد بود و چون هنوز استفاده از این تجهیزات اینتراکتیو مرسوم نشده بود، مدیران تمایلی به کاهش نور استودیو در زمان استفاده از این دستگاه نداشتند. از سوی دیگر، برنامهسازان هم ذهنیتی از پتانسیل این تجهیزات نداشتند و ما به دلیل شناخت محدود، امکان ایدهپردازی بیش از حد را نداشتیم و باید منتظر میماندیم که به مرور، اتفاقات جدید رقم بخورد.
ساختار نهایی استند و تست عملی
در نهایت موافقت اولیه مدیران شبکه خبر را گرفتیم و با استفاده از یک پایه استیل و یک شیشه سکوریت، شالوده اولیه استند را ساختیم. سپس با بهکارگیری یک لایه بک پروجکشن و یک فویل لمسی ۴۶ اینچی، چیدمان نهایی را اجرا کردیم. برای پروژکتور نیز از مدلهای Short Throw بهره گرفتیم. با این وجود، شدت نور استودیو و ضعف نسبی پروژکتور در برابر نور محیطی باعث شد این دستگاه بهطور گسترده مورد استفاده قرار نگیرد.
نکات مهم در استفاده از بک پروجکشن در محیطهای تلویزیونی
بهطور کلی، چیدمان بک پروجکشن برای محیطهایی مناسب است که نور محیطی کم بوده یا قابل کنترل باشد. همچنین باید از تردد افراد در فاصله بین پروژکتور و صفحه تصویر جلوگیری شود و در صورت امکان از پروژکتورهایی با لنز واید یا همان Short Throw استفاده گردد.