کاواک

آخرین اخبار از محصولات و پروژه های انجام شده

نصب و راه‌اندازی کامپیوتر لمسی 86 اینچی کاواک در سالن کنفرانس مجمع تشخیص مصلحت نظام | نمایشگر لمسی بزرگ کاواک

نصب کامپیوتر لمسی 86 اینچی کاواک در سالن کنفرانس مجمع تشخیص مصلحت نظام

حدوداً سال ۱۳۹۵ بود که طی تماسی از سوی مدیرکل تدارکات و پشتیبانی مجمع تشخیص مصلحت نظام، درخواستی مبنی بر استعلام یک دستگاه نمایشگر لمسی بزرگ برای نصب در اتاق جلسات و سالن کنفرانس دبیرخانه آن سازمان دریافت کردیم. در آن زمان، هنوز به‌کارگیری کامپیوترهای لمسی بزرگ چندان رواج نداشت و خیلی از مشتریان از وجود محصول یکپارچه‌ی نمایشگر لمسی به همراه کامپیوتر داخلی (آل این وان) مطلع نبودند. طبیعتاً درخواست‌های اولیه با توجه به اطلاعات و تبلیغات موجود در آن دوران، بیشتر متمرکز بر پنل‌های لمسی مادون قرمز (IR Touch Screens) برای تبدیل نمایشگرهای معمولی به نمایشگر لمسی بود.

با توضیحاتی که ارائه کردیم، موفق شدیم نظر مثبت سازمان خریدار را برای تبدیل سفارش به خرید سفارشی یک دستگاه آل این وان لمسی ۸۶ اینچی جلب کنیم.

یادم هست که در روند ترخیص گمرکی آن محموله با پیچیدگی‌ها و شرایط بعضاً عجیبی مواجه شدیم. کالایی که تنها به تعداد یک دستگاه و از طریق حمل هوایی به گمرک فرودگاه امام خمینی آمده بود، به تشخیص سیستم گمرکی، برای آزمون استاندارد به یکی از آزمایشگاه‌های اطراف فرودگاه ارجاع شد.

وقتی وارد آزمایشگاه شدم تا توضیحات موردنیاز در خصوص نحوه عملکرد دستگاه را ارائه بدهم، باورم نمی‌شد که مجموعه‌ای با آن شرایط، مجوز و صلاحیت انجام آزمون استاندارد در حوزه تجهیزات الکترونیکی مدرن را داشته باشد! تنها تجهیزاتی که در آن آزمایشگاه دیدم، یک کیس کامپیوتر با پاور AT بود؛ از همان مدل‌هایی که ویندوز ۹۸ رویشان نصب می‌کردیم و موقع خاموش کردن سیستم، پیغام "اکنون می‌توانید رایانه‌ی خود را خاموش کنید" ظاهر می‌شد و باید دکمه پاور را می‌زدیم.

شاید شمایی که الان داری این پست وبلاگ کاواک را می‌خوانی، اصلاً تجربه کار با آن کامپیوترها را نداشته باشی.

خلاصه، با پرداخت هزینه آزمون، از مرحله استاندارد عبور کردیم و کالا البته با یکی دو هفته تأخیر ترخیص و تحویل خریدار شد. برای جبران این تأخیر و جلب رضایت مشتری، مدت زمان گارانتی کالا را شش ماه اضافه کردیم.


تمام کامپیوترهای لمسی کاواک از ابعاد ۵۵ اینچ تا ۹۸ اینچ در بسته‌بندی مشابه تصویر بالا وارد کشور می‌شوند. یک بسته‌بندی ایمن از ورق‌های سه‌لایه چوبی با فریمی از آهن گالوانیزه که خیال ما را از بابت احتمال آسیب به تجهیزات، راحت می‌کند.

بعد از باز کردن جعبه چوبی، شاخک‌های براکت نصب دیواری را روی بدنه دستگاه نصب می‌کنیم و سپس صفحه دیواری براکت را روی دیوار یا پایه متحرکی که از قبل طراحی و ساخته بودیم، نصب می‌کنیم. در تصویر پایین، پایه متحرکی را می‌بینید که این‌بار با بهره‌گیری از تجربه ساخت پایه‌ای در شهر زاهدان و برای استودیوی هواشناسی شبکه سپهر، از جنس استیل ساخته شد؛ تا هم شکیل‌تر و هم مقاوم‌تر باشد.

یادم هست که تفاوت قیمتی ساخت از جنس آهن یا استیل آنقدر ناچیز بود که اصلاً تردید نکردم از استیل استفاده کنیم. به‌خصوص که قرار بود در یک سالن کنفرانس رسمی نصب شود و مثل استودیوی تلویزیونی با دکور پوشیده نمی‌شد.

سالن کنفرانس در آخرین طبقه (چهارم یا پنجم) ساختمان قرار داشت و ابعاد جعبه چوبی نگهدارنده این نمایشگر لمسی غول‌پیکر طوری بود که داخل آسانسور جا نمی‌گرفت و ناچار شدیم با کمک چهار-پنج نیروی انسانی، به تدریج این محموله حدود ۲۰۰ کیلویی را به طبقه آخر برسانیم.

مشخصات فنی کامپیوتر داخلی (OPS)

کامپیوتر داخلی (OPS) که به‌صورت کشویی از کنار یا پایین این نوع نمایشگرهای لمسی بزرگ وصل می‌شود:

  • CPU: Core i5
  • Mainboard: H61 یا H81
  • Ram: ۸GB
  • Memory: HDD 500GB
  • VGA: Intel Onboard

در سال‌های بعد مادربوردها بیشتر از H81 بهره بردند و پردازنده‌ها به Core i7 ارتقا یافتند و بیشتر از حافظه‌های SSD استفاده شد که طبیعتاً سرعت و عملکرد سیستم‌ها را ارتقاء داد.

چرا در آل این وان‌ها از کارت گرافیک مجزا استفاده نمی‌شود؟

یکی از سوالات پرتکرار مشتریان این است که چرا در آل این وان‌های لمسی بزرگ از کارت گرافیک‌های اختصاصی مانند Nvidia Geforce یا ATI Radeon استفاده نمی‌شود؟

دلیل اصلی آن محدودیت فضا در ماژول OPS است که یک محفظه فلزی باریک با ضخامت ۴ سانتی‌متر (معادل 1U) دارد. مادربوردهای صنعتی به‌کاررفته و فضای داخلی آن به‌گونه‌ای است که امکان نصب کارت گرافیک مجزا وجود ندارد. علاوه بر این، کاربرد این تجهیزات معمولاً صرفاً نمایش محتوای از پیش تولید شده به دانش‌آموز، دانشجو یا کارمندان سازمان‌هاست و نیازی به قدرت گرافیکی بالا برای رندرینگ حرفه‌ای وجود ندارد.

 

انواع فناوری صفحات لمسی در ابعاد بزرگ

صفحات لمسی معمولاً در ۴ دسته کلی قرار می‌گیرند:

  1. Resistive Touch Screens (فشاری)
  2. SAW Touch Screens (امواج صوتی)
  3. IR Touch Screens (مادون قرمز) ✅
  4. Capacitive Touch Screens (خازنی) ✅

از این میان، فقط گزینه‌های ۳ و ۴ در نمایشگرهای لمسی بزرگ و کامپیوترهای لمسی ۸۶ اینچی کاربرد دارند. صفحات فشاری و امواج صوتی به‌دلیل محدودیت ابعاد و دقت، در این ابعاد بزرگ استفاده نمی‌شوند.

 

  امکانات ورودی و خروجی

تمام کامپیوترهای لمسی کاواک به تمامی پورت‌های موردنیاز برای یک جلسه گروهی مجهز هستند؛ از ورودی و خروجی‌های ماژول کامپیوتر (OPS) گرفته تا پورت‌های صدا و تصویر متصل به پنل نمایشگر. همچنین امکان روشن و خاموش کردن سیستم از طریق ریموت کنترل نیز وجود دارد.

Cavac 86 inch touch screen in Confrence room 3

نقطه‌ضعف و بهبود

یکی از نقاط ضعف این صفحات لمسی در آن مقطع زمانی، در دسترس نبودن یا بیش از حد گران بودن صفحات ضدبازتاب (Anti Glare) بود. همان‌طور که در تصویر می‌بینید، در هنگام نمایش محتوای با پس‌زمینه تیره، انعکاس تصویر محیط در صفحه بیشتر به چشم می‌آمد.

این نقطه‌ضعف در گذر زمان و با کاهش قیمت، رفع شده و حالا تمام کامپیوترهای لمسی بزرگ کاواک به‌صورت استاندارد با صفحات ضدبازتاب ارائه می‌شوند.

Cavac 86 inch touch screen in Confrence room 2

لوگوی شرکت کاواک تابش جسم سیاه
logo-samandehi

تهران، یوسف آباد، خیابان سید جمال الدین اسد آبادی، میدان فرهنگ، مابین خیابان سی و چهارم و سی و ششم غربی، پلاک بیست، واحد یک

کد پستی: ۱۴۳۱۹۹۶۵۹۳

002113
دیروز: 4
این ماه: 273
ماه قبل: 213